ScubaDoe

Uniek in Someren en omgeving is het Scubadoe programma van de Nederlandse Onderwatersport Bond (NOB). Het programma is ontwikkeld voor jeugd van 11 tot en met 14 jaar. Het is niet alleen een opleiding met als doel het behalen van brevetten maar vooral een spannende en leuke activiteit waarbij je op spelende maar verantwoorde wijze met duiken bezig bent. Na het volgen van de basisopleiding kun je nog een vervolgopleiding doen waarbij je tal van specialisaties leert.

Het programma

In het eerste jaar haal je het adembrevet, het bellenbrevet en het trimbrevet. In de vervolgopleiding leer je alles over ijsduiken, getijden, onderwater fotografie, onderwater oriëntatie, vinzwemmen, bootduiken en leer je alles over duikcomputers en het redden van duikers. Beide opleidingen bestaan uit 40 lessen.

Professionele instructeurs

De instructeurs zijn ervaren duikers. Allen zijn NOB-instructeur; NOB staat voor Nederlandse Onderwatersport Bond. Met veel enthousiasme hebben zij een speciale opleiding voor het Scubadoe programma gevolgd. De instructeurs hebben ruime ervaring in het begeleiden van beginnende duikers. Je kunt dan ook rekenen op een professionele en veilige begeleiding.

Voorwaarden voor deelname

Je dient te beschikken over tenminste het Snorkeldiploma 1. Verder moet je een eigen snorkel en duikbril hebben. Alle overige materialen worden door ons verzorgd.